maanantai 15. lokakuuta 2012

20/100: Singha

Jackson: Strong Pilsner

Vaaleankeltainen aasialainen kaatui tuoppiin lauantain ratoksi. Tuoksun voimakas maltaisuus yllätti. Maussa oli samaa maltaisuutta kuin tuoksussakin, mutta humalointia ei ollut juuri nimeksikään.

Maltaisuus oli miellyttävän pehmeää. Olut oli makeahko ja täyteläinen. Mieto humalointi sopi olueen, sillä silloin maukas maltaisuus pääsi oikeuksiinsa. Maussa olin havaitsevinani hieman sitruunaa ja kukkaisuutta. Oluessa oli etäisesti jotain samaa kuin Young's Bitterissä. Yhdessä vaiheessa maiskutellessani oluesta tuli mieleen hunajatee.

Singha on oluttyypiltään ainakin Jacksonin mukaan pilsneri. Jackson mainitsee kirjassaan oluen vahvuudeksi 6 %, Nopealla Wikipedian selailulla selviää, että alkuperäinen olut, jolla Singha on hankkinut maineensa, on korvattu syyskuussa 2007 viisivolttisella versiolla. Jackson kuvailee vanhaa versiota kirjassaan seuraavasti:

"Its body is lightened with the use of some sugar, but this is not evident in the flavour. It has a hint of firmly chewy maltiness but its dominant feature is a robust late dryness, with spearminty hoppiness."

Omaan suuhun tuo humalointi oli kyllä aika mieto. Ehkä se ei olliut tyypiltään niin pistävä, että luulin makujen tulevan maltaista eikä humalasta. Jälleen siis todistettiin millainen vasta-alkaja allekirjoittanut oluenmaistajana on.

Tästäkin huolimatta, pidin kyllä Singhan mausta. Siinä oli sopivasti eksotiikkaa ja yllätyksellisyyttä. Ja loppuun terkut BangCock-Boylle: juoppa yksi Singha siellä tän blogin kunniaksi, hölkynkölkyn!

Hinta Alkossa 2,44€ / 0,33l

Singha 5 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti 10,7 °P
    •    väri  7 EBC
    •    katkeroaineet 18 EBU
    •    maltaista ei tarkempaa tietoa
    •    humalointina Saaz
    •    hiivasta ei sen tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti