maanantai 19. marraskuuta 2012

Terkut Damista!

Tuli tuossa viikko sitten käytyä pidennetyllä viikonloppureissulla Amsterdamissa. Lähdin matkaan kovin odotuksin eli noin 30 maistettavan hollantilaisoluen lista mukanani. Toisin kuitenkin kävi. Baareissa oli lähinnä belgialaisia oluita ja koska matkan tarkoitus ei ollut täysin pyhitetty oluenpalvonnalle, en saanut maistettua näistä kuin yhtä ja tuliaisiksi nappasin sen yhden sekä erään toisen.

Tässä hieman kuvia reissun oluista, jotka löytyvät myös tämän blogin lähdemateriaalina toimivista kirjoista. En kuitenkaan laske näitä suorituksiksi, silla maistelutilanteessa ei ollut käsillä muistiinpanovälineitä ja muutama olut oli yleensä jo tankattu alle. Tässä kaikille kiinnostuneille tuo lista Jacksonin ja Protzin kirjoissaan mainitsemista hollantilaisista oluista. Belgialaisia en jaksanut ennen reissua listata itselleni mukaan otettavaksi, sillä listalle olisi tullut noin sata olutta.

Alfa Lente Bok
Alfa Midzomer Bier
Alfa Super Dortmunder
Amstel Herfstbock
Arcen Het Elfde Gebod
Bazuin
Brand Dubblebock
Brand Imperator
Brand Oud Bruin
Brand Up
Budels Alt
Budels Parel Kölsch
Christoffel Blond
Christoffel Robertus
Christoffel Taboe
De Leeuw Dortmunder
De Leeuw Valkenburgs Wit
De Leeuw Winter Wit
De Ridder Maltezer
De Ridder Wieckse Witte
Grolsch Bazuin
Grolsch Pilsener
Grolsch Wintervorst
Gulpener Dort
Gulpener Korenwolf
Haarlems Hoppenbier
Heineken Kylian
Heineken Oud Bruin
Heineken Tarwebok
Hertog Jan Grand Prestige
Imperator
Jopen Bok Bier
Jopen Haarlems
Jopen Koyt
Konigshoeven Dubbel
Konigshoeven La Trappe Blond
Konigshoeven Tripel
Korenwolf
Kylian
La Trappe Quadrupel
Ridder Donker
Robertus
Taboe


Grolsch Pilsneriä tuli maistettua ja kotiin kannettua. Lisäksi ostin lentokentältä hienon La Trappe -pakkauksen, jossa oli neljä olutta (blond, dubbel, tripel ja quadrupel) sekä olutlasi. Eli ei ihan turha reissu. Tässä hieman kuvia matkan aikana nautituista sataa olutta -listan panimotuotteista.
Affligem Blond 6,8 %
Grolsch Pilsner (5 %)


Alkostakin saatava (Achouffe) La Chouffe 8 %

De Koninck 5,2 %
Tuli reissussa maistettua muutama muukin olut, joista mainitsemisen arvoisia ovat Palm Royale sekä Brouwerij't IJ:n vehnäolut Ijwit ja vehnäbock Ij Weissenbock.

Palm Royale 7,5 %
Ij Wit 7%
Palm Royale yllätti positiivisesti, sillä Palm Speciale ei aikanaan blogipostaksessa oikein meikäläiselle uponnut. Royale ei ollut läheskään yhtä maltainen vaan hieman positiivisella tavalla happaman makuinen. Ij Wit oli aikalailla Hoegaardenin tapainen, mutta hieman maukkaampi, varmaan runsaammasta alkoholiprosentista johtuen.

Myös La Chouffe jätti positiivisen maun. Yllättävän toffeinen ja kermaisen makuinen vahva golden ale.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti