maanantai 31. maaliskuuta 2014

Timmermans Kriek Lambicus

Jackson: Kriek-Lambic

Oluen listalle kuuluminen aiheutti hieman pähkäilyä. Sataprosenttista varmuutta en saanut, sillä Timmermansilta löytyy useampi kirsikkaolut: Oude Kriek, Kriek Retro, Kriek Lambicus ja Warme Kriek. Kriek Lambicus on näistä ilmeisin valinta Jacksonin kirjassaan arvioimaksi olueksi.  Tosin kirjan oluessa oli 5 % ja niin on myös Retrossa. Retrossa tosin on sitten eri pullokoko (37,5 cl). Netin syövereistä löytyy myös Tradition Kriek Lambic, jossa näyttäisi niin ikään olevan 5 alkoholiprosenttia. Tämä vaikuttaisi todennäköisimmältä vastineelta Jacksonin maistamalle juomalle, mutta valmistajan sivuilta ei tätä nimikettä löydy. Liekö siis poistunut tuotannosta. Tai ehkä olueen on iskenyt sama syndrooma kuin Singhaan eli prosenttien pudotus. 

Vuorossa siis tämä kirsikanpunainen belgialainen. Oluessa oli voimakkaan kirsikkainen tuoksu ja limsamaisen hiilihappopitoisuus.

Oluen maku ei ollut yhtä voimakkaan kirsikkainen kuin mitä tuoksu antoi odottaa. Maku ei ole kovinkaan makea, vaan kirpeän kirsikkainen. Pirteän hapokas ja pirskahtelevan viinimäinen. Ei hassumpi, noin niin kuin kirsikkaolueksi. Pitäisi kyllä tehdä makutesti kirsikkaoluilla joskus rintarinnan, niin pääsisi paremmin tähän skeneen sisään. Nyt vertailu on hyvin hatarien muistikuvien varassa. Sanoisin kuitenkin, että maku oli hyvin samankaltainen kuin Belle-Vuessa. Muistikuvieni mukaan B-V oli olutmaisempi ja maussa oli myös mallasta. Tämä oli pelkkää kirsikkaa alusta loppuun.
Jackson kuvailee olutta kirjassaan näin:
"… Timmermans' has a more obvious lambic character than its competitors - a delicate, fino cherry acidity - before the cherry flavours emerge."

Kyllä vain. Semmoista viinimäistä hapokkuutta oluessa mielestäni oli. Kirsikkaoluiden ystäville aika ehdoton maistettava. Näin kevään korvalla varaukseton peukku ylöspäin tälle.

Timmermans Kriek Lambicusista 4 %:sta ei löytynyt pähkinänkuoreen paljon kerrottavaa, joten lyhyt raportti on nyt tavallistakin vähäsanaisempi. Tämäkin on tilattu BeerNavigatorista, mutta kirjoitushetkellä oli jo väliaikaisesti loppu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti