keskiviikko 7. toukokuuta 2014

113: Schneider Weisse (TAP7 Unser Original)

Jackson: Hefeweizen
Protz: Wheat Beer

Tällä kertaa tuopissa tämä saksalainen samean tummankeltainen vehnä. Oluen tuoksu olu banaaninen ja samoin myös maku. Oluen humalointi oli melko runsas ja maukas. Yllättävän reippaasti humaloitu noin niin kuin vehnäolueksi. Lisäksi oluen värikin jo hieman kertoo, että olut on ehkä ihan perusvehnää hieman maltaisempi tai ainakin viljainen.

Banaanisuuden kaverina ei juurikaan ollut makeutta, vaan oluen maku on melko kuiva. Humalointi antaa oluelle mausteisen maun, joka tuo mieleeni taatelin ja rusinan. Olut ehti jäähtyä jääkaapissa hieman turhan kauan ja oli alle kymmenen asteista. Ei mikään huikea tapaus, mutta miellyttävän tuhdin makuinen. Makeutta olisin hieman kaivannut enemmän. Ei samalla tavalla säväyttänyt kuin WKW, joka avasi kesäkauden. Ehkä sävärit olivat vain ensimmäisen etuoikeus.
Jackson kuvailee olutta kirjassaan näin:
"Schneider Weisse, is a darkish interpretation of the Hefeweizen style. It is very lively, with complex, fruity flavours, maltiness, almondy nuttiness, and clove."

Hefeksi tummahko joo. Mielestäni ei kovin hedelmäinen banaania lukuunottamatta, mutta maltainen ja mausteinen.

Protz puolestaan sanoo oluesta seuraavaa:
"…has a pronounced banana, cloves and nutmeg aroma with a tart, spicy and slightly acidic flavour in the mouth. The quenching finish has creamy malt, spices, fruit and gentle hop notes."

Ei ole tuo neilikka nyt ihan jokapäiväinen tuttavuus meikäläiselle, joten en oikein osaa sitä kommentoida. Mutta jotain voimakasta mausteisuutta oluessa oli sekä banaanisuutta ja lievää maltaisuutta. Kelpo vehnä, mutta ei säväyttänyt.

Hinta BeerNavigatorissa 2,05 € / 0,5 l.

Schneider Weisse 5,4 % pähkinänkuoressa:
  • kantavierreprosentti 12,8 °P
  • väristä ei tarkkaa tietoa
  • katkeroainepitoisuus 14 IBU
  • maltaina kelheimiläiset vehnät (60 %) ja ohrat (40 %)
  • humalointina Hallertauer Tradition ja Magnum
  • talon oma hiiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti