perjantai 27. tammikuuta 2017

189: Petrus Gouden Tripel

Jackson: Abbey Triple

Tällä kertaa lasiin kaatui tämä belgialainen kullankeltainen tripla. Lasiin kaadettaessa oluen pinnalle muodostui runsas suurikuplainen vaahtokukka. Oluen tuoksu oli aika mieto ja siinä oli humalaa sekä mallasta.

Oluen maku oli vehnäisen viljava ja lopussa oli melko rapsakka mausteinen humalointi. Suutuntuma oli erittäin pirskahteleva johtuen suurista ja runsaista kuplista. Maku oli kokonaisuudessaan aika mieto ja tasapainoinen. Jonkin verran alkoholi puski mausta läpi, vaikka olut nautittiin lähes jääkaappikylmänä. 

Maku oli alussa vehnäisen viljava ja aika kuiva, keskivaiheilla mukaan tuli alkoholi, joka puski esiin ja lopussa reipas humalointi otti ylivallan. Reipas humalointi on tässä suhteellista, sillä oluen maku oli melko mieto ja tasapainoinen. Muihin makuihin nähden humalaa oli runsaasti, mutta ei tämä mikään katkeropommi ollut.

Makunsa puolesta olut sopisi kesäiseksi janojuomaksi. 
Jacksonin kirjassa oluen nimi on pelkästään Petrus Tripel eli Gouden on tullut nimeen mukaan hieman myöhemmin. Jacko kuvaa olutta kirjassaan näin:

“This example has a spicy, orange-blossom aroma; a light body for the style, though it is firm and smooth; a hint of syrupy sweet lemon; and a dry finish. A very small amount of coriander is used, and Saaz is the dominant hop.”

Jäi kyllä nuo MJ:n mainitsemat hedelmät oluesta huomaamatta. Olisi varmaan pitänyt naatiskella hieman lämpöisempänä, jotta hienostuneet vivahteet olisivat tulleet paremmin esille.

Kokonaisuudessaan tasapainoinen ja hivenen alkoholinen, mutta ei omaan suuhuni mikään mullistava makupommi.

Hinta Saveur Bieressä 2,50 € / 0,33 l.

Petrus (Gouden) Tripel 7,5 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentti 16,5 °P
  • väri 11,2 EBC
  • katkeroainepitoisuus 23 EBU
  • maltaina pilsnerit ja vehnät
  • humalointiin kolme eurooppalaista aromihumala (,joista ilmeisesti Saaz on yksi) 
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti