tiistai 17. syyskuuta 2013

77/100: Hofbräu Schwarze Weisse

Jackson: Dark Wheat Beer

Samea vaaleanruskea saksalainen kumoutui tuoppiin samettisen vaahdon saattelemana. Tuoksu oli miedon hiivainen eli vehnäoluelle melko ominainen. Makukin oli yllättävän leppoisa. Hieman vaaleaa vehnää maltaisempi runko ja kuivahko maku. Schwarze Weisse -nimen perusteella odottelin jotain maailmoja mullistavaa. Onhan termissä musta valkoinen jotain mystiseltä kuullostavaa. Tosin nimen alla pullossa lukee "Münchner Hefeweissbier Dunkel". Se siitä mystiikasta.

Ennakko-odotuksiin nähden maku oli melko tylsä. Hapot pirskahtelivat suussa mutta muuten olut oli lempeä ja hieman banaaninen. Kuitenkin juomasta jäi hieman mitäänsanomaton kuva. Kyllä tätä juo, muttei se herätä suuria tunteita puolesta tai vastaan. Kuiva ja mieto.

Jackon kuvailee olutta kirjassaan näin:
"This one is very lively, with spicy (licorice-like), chewy malt flavours; treacle toffee in the middle; and a grainy, slightly tannic (green apple) finish."

Oh hoh, aikamoinen sepustus. Ihan kuin tässä puhuttaisiin eri oluesta kuin mitä minä maistoin. Maistaessani olut oli jääkaappikylmää, mutta en oikein jaksa uskoa, että huoneenlämpöisenäkään olisin noita kaikkia löytänyt. No mutta ammattilainen näytti taas kyntensä.

Hinta Alkon erikoisvalikoimassa 3,64 € / 0,5 l.

Hofbräu Schwarze Weisse 5,1 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti 12,3 °P
    •    väri 44,9 EBC
    •    katkeroaineet 11,3 EBU
    •    maltaina vehnä (53 %), tummat ohrat (31 %) ja vaaleat ohrat (16 %)
    •    humalointina Hallertau Magnum ja Perle
    •    hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti