lauantai 21. syyskuuta 2013

78/100: Sünner Kölsch

Jackson: Kölschbier

Perjantai-iltaani ilostutti tällä kertaa tämä kirkkaan kullankeltainen saksalainen. Oluen tuoksu oli peruslagerhumalointimaisen mausteinen ja hieman maltainen. Kyseessähän on kuitenkin pintahiivaoluttyyli, joka on peräisin Kölnistä. Myös maku oli pehmeän maltainen ja tumman humalainen. Kokonaisuus oli niin hyvin balanssissa, että mielestäni oli hankalaa sanoa mikä osa mausta syntyi maltaista ja mikä humaloinnista.

Maku oli siis erittäin tasapainoinen, mutta aika lagermaista perushuttua. Tämmöinen tuohisuu ei meinaa saada tällaisista irti oikein mitään elämää suurempaa, sillä tuntuu että vivahde-erot ovat hiuksenhienoja. Tällainen tavallinen tallaaja vain särpii menevään tyytyväisenä. Maku oli jälleen kerran saksalaiseen tyyliin jämäkkä ja konstailematon. Mukana ei ollut makeutta tai oikein hedelmäisyyttäkään. Kuiva, täyteläinen ja tasapainoinen.

Jackon kuvailee olutta opuksessaan näin:
"Sünner Kölsch has a fresh, creamy aroma; a peachy fruitiness; and a dry, spicy, almost salty, hop tang in its crisp finish."

Persikat jäiväit havainnoimatta, mutta kuiva ja mausteinen maku tuli bongattua. Mielestäni oluessa ei kyllä oikein ollut hedelmäisyyttä, ehkä kuiva maku hämäsi.

Yhteenvetona todettakoon: ei kovin eksoottisen makuinen, mutta saksalaisessa jämptiydessään ihan toimiva.

Hinta Alkossa 3,34 € / 0,5 l.

Sünner Kölsch 4,8 % pähkinänkuoressa:
    •    kantavierreprosentti 11,4 °P
    •    väri 7,6 EBC
    •    katkeroaineet 17,6 EBU
    •    maltaina pale alet
    •    humalointina Hallertau
    •    hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti