keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Meantime Yakima Red

Taas tuli vesiperä. Protzin kirjassa on mainittu olut nimeltä "Meantime Red Beer". Näin ollen oletin, että kyseessä on Meantime Yakima Red. Näin ei kuitenkaan kirjassa olevan oluen kuvauksen perusteella ole. Protzin kuvailema olut nimittäin sisältää vadelmamehua ja on tyyliltään belgialainen hedelmäolut. Yakima Red on puolestaan amber ale. Protzin kuvailema olut on luultavasti joko Meantime Raspberry Grand Cru tai Meantime Raspberry Wheat. Paha mennä sanomaan kumpi. Tässä Protzin kuvaus:

"…beer uses fresh raspberry juice added to a beer base. It has luscious red colour and a rich raspberry aroma balanced by sappy malt and gentle hops. The palate is spritzy, with lush and tart fruit, juicy malt and spicy hops, followed by a lingering finish packed with tangy raspberries, biscuity malt and earthy hop resins."

Täytynee siis luovuttaa, sillä tuon perusteella en kyllä kykene sanomaan kummasta oluesta mies puhuu.
No mutta tässä pieni kuvaus tästä maistamastani brittiläisestä meripihkanvärisestä alesta:
Oluen tuoksu oli aavistuksen humalainen ja voimakkaasti simamaisen sitruunainen.

Samaa sitruunaa oli myös maussa. Humala maistui aluksi hieman metalliselle. Humalointi oli aika hallitseva, mutta silti miellyttävän lempeä. Maussa oli raikasta hedelmäisyyttä sekä paahteista ja karamellista mallasta. Olut oli mielestäni todella brittiläisen makuinen. Siis hyvällä tavalla. Juuri ne ominaisuudet mistä brittialessa pidän: Sopivasti maltaisuutta ja aimo annos hedelmäisyyttä. Humalaa oli riittävästi enkä jäänyt kaipaamaan mitään bitterimäistä kipakkaa takapotkua, vaan olut toimi juuri tälläisenä oikein erinomaisesti.

Näin miedoksi olueksi tämä oli kyllä todella vivahteikas ja maukas. Lievä paahteisuus ja appelsiininen hedelmäisyys tuovat mieleen brittialen. Sitruunainen humala puolestaan toi mieleen jenkkialet. Omaan suuhuni tämä oli näiden tyylien ominaispiirteiden yhdistelmä.


Hinta BeerNavigatorissa 3,10 € / 0,33 l.

Meantime Yakima Red 4,1 % pähkinänkuoressa:
  • kantavierreprosentista ei tarkkaa tietoa
  • väristä ei tarkkaa tietoa
  • katkeroainepitoisuus 45 EBU
  • maltaina  eurooppalaiset lajikkeet
  • humalointiin käytetty viittä jenkkiläistä lajiketta 
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

2 kommenttia:

  1. Meantime Red Beer oli 5% alkoholitilavuudeltaan, joten kulkee nykyään tuolla Raspberry Wheat nimellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiitos tiedosta! Joo, totta. Olisihan tuo pitänyt osata itsekin loogisesti päätellä.

      Poista