sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

135: Cantillon Rosé de Gambrinus

Jackson: Fruit Lambic
Protz: Lambic

Vuorossa jälleen belgialainen lambic. Taas tuttua punaista väriä, nyt hieman vaahtoavampana, kuin edellinen. Oluessa oli voimakas viinimäisen hiivainen ja hieman vadelmaisen marjainen tuoksu.

Tuntui, että tämä sijoittui maultaan kahden edellisen lambicin väliselle kultaiselle keskitielle. Ei erityisen makea kuten LF, mutta ei niin kuivakaan kuin BF. Olut oli vain hennon vadelmainen ja jotenkin lempeän vieno. Mukana oli myös tammisuutta, mutta vähäisen vadelmaisuuden takia maku oli ehkä aavistuksen vetinen. Tämä oli kuitenkin erittäin hyvä janojuoma. 
Jackson kuvailee olutta kirjassaan näin:

“This one has a remarkable fruit aroma, carrying through into the palate, with a delicate, lactic acidity gradually developing…An elegant drink with which to greet guests at a party… and one of the world’s great beers.” 

Protz puolestaan kuvailee olutta näin:

“Rosé de Gambrinus is a remarkable beer, a blend of raspberry lambic with a small amount of kriek. It has a superb aroma and palate of tart fruit and a bone dry and spritzy finish packed with more tart fruit, with raspberry to the fore.”

Myös Jackson mainitsee, että oluenteossa olisi käytetty myös kriekiä eli kirsikkaolutta. Pullon kyljessä ei kuitenkaan ollut mitään mainintaa asiasta. Itse en ehkä ihan sisäistänyt tämän loistavuutta, vaikka ihan maukasta olikin.
Kruunukorkin alla oli perinteinen korkkikorkki, joka hieman falskasi.
Hinta BeerNavigatorissa 7,95 € / 0,375 l.

Cantillon Rose De Gambrinus 5 % ja käytetty villihiivoilla. Sen enempää infoa ei pähkinänkuoreen ollut nyt tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti