Jackson: Chocolate / Imperial Stout
Protz: Imperial Stout
Lähes lävitsetunkemattoman musta jenkkiolut kaatui lasiin eilisiltana futiksen EM-startin kunniaksi. Olut muodosti pinnalleen vaaleanruskean kermaisen vaahdon. Tuoksussa oli tummaa hedelmäisyyttä ja paahteista suklaata.
Oluen maku oli voimakkaan paahteinen ja makean suklainen. Kymppivolttiseksi maku oli erittäin pehmeä. Toki lopussa oli rintaa lämmittävää alkoholisuutta ja hieman humalaa. Maku oli kompleksinen ja mukana oli vahvan paahteisuuden lisäksi myös tummaa kypsää hedelmäisyyttä ja taatelista mausteisuutta.
Jackson kuvaa BBCTia kirjassaan näin:
“…this strong stout, which achieves an astonishingly chocolatey taste from malt alone. It is a rich beer that is textured, spicy, and fruity.”
Jackson jatkaa vielä että kyseessä on talvinen kausiolut, joten sopii hyvin myös Suomen kylmään kesäkuuhun. Jacksonin mukaan vahvuus on vaihdellut kaudesta toiseen 8,25 ja 8,75 välillä. Nyt siis 10 prosenttinen olut on todennäköisesti kokenut jonkinmoisen muodonmuutoksen Jackon maistelusta nykypäivään.
Protz kuvaa olutta seuraavasti:
“It has an intense aroma of Belgian chocolate with espresso coffee notes and bitter hops. In the mouth, rich, dark, roasted malts battle for supremacy with chocolate, spicy hops and a vinous fruitiness. The finish is long, with liquorice notes coming through to join vine fruits, bitter, spicy hops, chocolate and roasted grain.
Osuva kuvaus Protzilta. Voin allekirjoittaa. Oluen suklaisuus kyllä yllätti, sillä yleensä itselläni on ollut ongelmia tunnistaa suklaata oluesta ja tässä maku on saatu aikaan ilman lisättyä suklaata pelkkien maltaiden avulla. Huikea olut, jota voin suositella lämpimästi.
Hinta Saveur Bieressä 4,70 € / 0,355 l.
Brooklyn Black Chocolate Stout 10 % pähkinänkuoressa:
- kantavierreprosentti 24,5 °P
- väri 6,4 EBC
- katkeroainepitoisuus 24,6 EBU
- maltaina kanadalaiset 2-tahoiset, karamellimaltaat, mallastettu vehnä ja sekoitus amerikkalaisia paahdettuja maltaita ja viljoja
- humalointina Willamette ja American Fuggles
- hiivasta ei tarkempaa tietoa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti