lauantai 5. maaliskuuta 2016

170: Celis White

Jackson: Belgian-style Wheat Beer

Maisteluvuorossa tämä jenkkiläinen vehnä. Tuoppiin kumottu olut oli samean vaaleankeltainen. Tuoksu oli mausteinen ja voimakkaan korianterinen sekä ehkä aavistuksen appelsiininen.

Myös maussa päällimmäisenä esille nousi korianteri. Mukana oli myös sitruunaista happamuutta ja appelsiinistä hedelmäisyyttä. Tämä kepeärunkoinen vaaleaverikkö maistui kyllä näin kevättä odotellessa allekirjoittaneelle. 

Vähän vetinen oli oluen runko, mutta maku oli hyvä. Mukana oli muutakin mausteisuutta kuin vain päälleliimattu korianteri, mutta en niitä sen tarkemmin osaa yksilöidä.

Kyseessä on Hoegaardenin perustajan Pierre Celisin lanseeraama olut, jonka vaiheet pähkinänkuoressa voi lukea esimerkiksi tästä Ratebeerin kuvauksesta.
Jackson kuvailee CWa kirjassaan näin:

“His (Pierre Celisin) Celis White is similar to the beer he made in Belgium but perhaps softer, with more fruity acidity, and less flowery.”

Wkipedian mukaan Jackson antoi oluelle vuonna 1997 täydet neljä tähteä. Miedoksi olueksi tämä oli kyllä erittäin maukas. Sopii etenkin kevätauringon seuralaiseksi.

Hinta Saveur Bieressä 1,60 € / 0,25 l.

Celis White 5 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentista ei tarkempaa tietoa
  • väristä ei tarkkaa tietoa
  • katkeroainepitoisuudesta ei tietoa
  • maltaina ohramaltaat ja vehnä
  • humaloinnista ei tarkkaa tietoa, maustettu yrteillä
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti