perjantai 25. maaliskuuta 2016

173: Petrus Oud Bruin

Jackson: Flemish Red / Brown

Maistelussa tällä kertaa tämä punertavan ruskea belgialainen sour ale, joka muodosti pinnalleen vaaleanruskean vaahdon. Oluen tuoksu oli hennon tamminen.

Myös maussa oli aavistus tammitynnyriä sekä tummaa hedelmäisyyttä. Maku oli melko mieto ja hieman vetinen. Suutuntuma oli hiilihappoinen ja juotavuudessaan olut toimi erittäin hyvin saunan jälkeisenä janojuomana. Maku oli alussa maltaisen makea, mutta kääntyi sitten hivenen happamaksi. Olen kyllä juonut reilusti happamampiakin Flemish Browneja. 
Muutenkin kokonaiskuva oli aika vaisu ja olisin kaivannut olueen lisää luonnetta. Tämä tosin voisi toimia hyvin porttina kohti sour alejen maailmaa, sillä tammisuus ja happamuus eivät ole yhtä päällekäyviä kuin monissa sour aleissa. Tosin nämä maut ovat ehkä se tyylilajin pointti, mutta tämä ei aiheuta yhtä suurta ensijärkytystä maistajalleen kuin vaikka Rodenbach tai Bacchus. Lisäksi 5,5 % kuullostaa ihan uskomattomalta lukemalta, sillä miedosti humaloitu POB on kuin (hivenen happamoitunutta) linnunmaitoa.

Jackson kuvailee olutta kirjassaan tähän tapaan:

“It is a complex brew, with a tannic aroma and a very smooth palate, with a clean, toffee-like maltiness, hints of chocolate, and cinnamon-dusted pears. This is from the De Brabandere brewery, of Bavikhove, West Flanders. It is in the reddish-brown, sweet-and-sour style of the region.”

Voi olla että nuo maut siellä jossain piilivät, mutta maku oli niin mieto että en kyllä itse saanut nistä kiinni. Ehkä pitäisi maistaa huoneenlämpöisenä eikä viilennettynä, jotta maut erottuisivat paremmin.

Hinta Saveur Bieressä 2,30 € / 0,33 l.

Petrus Oud Bruin 5,5 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentista ei tarkempaa tietoa
  • väristä ei tarkkaa tietoa
  • katkeroainepitoisuudesta ei tietoa
  • maltaina palet ja paahdetut
  • humalointina Saaz
  • hiivana talon oma hiiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti