tiistai 4. helmikuuta 2014

94/100: Alfa Super Dortmunder

Jackson: Strong Dortmunder

Tämä tummankeltainen hollantilainen dortmunderi omasi tuoksun, jossa oli reilusti lagermaista humalointia ja hitunen mallasta. Maussa oli lievästi makeutta sekä runsaasti humalan makua. Mukana oli myös maltaisuutta, mutta vähemmän kuin edellisessä saman tyylin edustajassa eli Gulpener Dortissa.

Tämä oli maultaan paljon lagermaisempi kuin GD. Ainut ero peruskeskariin oli melkeinpä vain runsas alkoholipitoisuus, joka ei tosin ollut mitenkään häiritsevästi läsnä kuten esimerkiksi usein suomi-IVA:ssa tai etenkin IVB:ssä. Kyllä sen alkoholin sieltä huomaa, mutta se ei hypi silmille. Humalan maku oli omaan suuhuni erittäin maukas ja näin vahvaksi olueksi tämä oli erittäin juotava ilmestys. Kyllä mausta huomaa ettei kyseessä ole mikään peruslageri. Mielummin tämän ottaa huulilleen kuin vaikkapa Koffin tai Karjalan, mutta ei tämä mihkään huikeisiin sfääreihin ainakaan allekirjoittanutta vienyt.
Valaistus tekee tepposet. Oikeasti oluen väri on paljon vaaleampi.
Jackson kuvailee Alfaa kirjassaan seuraavasti:
"This beer has a delicate, almost vanilla-like aroma (from a heavy, late dose of Tettnanger hops); a light body for such a strong brew; but a creamy texture and taste, reminiscent of fresh, melt-in-the mouth bread. It is satisfying without being satiating, and perilously drinkable."

Juurikin näin. Vahvaksi olueksi petollisen juotavaa.

Taas sellainen olut, josta ei suuria makuvivahteita meikäläisen suulla pystynyt bongaamaan, kuten niin usein on ennenkin käynyt pohjahiivaoluiden kohdalla. Oli tässä kuitenkin jotain omalaatuista ja positiivista hienostuneisuutta. Ehkä hienostuneisuus on väärä sanavalinta, sillä kyseessä on perusrehellinen siekailematon mallasjuoma. Helposti lähestyttävä, mutta ei jää oikein mieleen.

Hinta BeerNavigatorissa 1,15 € € / 0,30 l

Alfa Super Dortmunder 7,5% pähkinänkuoressa

  • kantavierreprosentti 17 °P
  • väristä ei tarkkaa tietoa
  • katkeroainepitoisuudesta ei tarkkaa tietoa
  • maltaista ei tarkempaa tietoa 
  • humalointina saksalaiset ja tsekkiläiset lajikkeet
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti