lauantai 22. helmikuuta 2014

101: Poperings Hommel Bier

Jackson: Strong Golden Ale

Toisen satasen avaa tämä samean kullankeltainen belgialainen vahva ale. Oluessa oli hiivainen "vehnäoluttuoksu". Mukana siis banaanifleivöriä ja korianteria sekä omaan nenääni myös fenkolia. Maku oli mausteisen humalainen ja suutuntuma runsaan hiilihappoinen. Oluen runko oli vaaleaksi olueksi melko maltainen. Tykkään kutsua tämmöistä viljavaksi. 

Oluen maku oli makeahko ja hieman banaaninen. Mukana maukasta mausteista humalaa. Ainiin ja prosenttejahan oli 7,5. Muistin asian oluenjuomisen puolivälissä. Tämä kertoo siitä, ettei alkoholia juurikaan huomaa, kuin vasta kun asiaa ajattelee. Vahvuus toi makuun ryhtiä eikä olut maistu nut missään vaiheessa vetiseltä. Kaiksesta huolimatta maku oli oikeastaan vaan ihan kiva ja ei oikein säväyttänyt. Ehkä se johtui vain omasta mielentilasta, sillä tässä kuitenkin on paketti melko hyvin kohdallaan. 
Jackson kuvailee PHB:iä kirjassaan näin:
"It is bottle-conditioned ale, with a rose-like floweriness, honeyish notes, orange-zest hop flavours, and a late spicy, cumin-seed dryness."

Ei nyt oltu Jackon kanssa ihan samalla aaltopituudella. Omaan suuhun tää oli aika perusvehnäolutmainen pienellä alkoholipitoisuuden tuomalla ryhdikkyydellä siivitettynä. Ei pössömpi ja vahvaksi olueksi melkoisen juotavaa tavaraa.

Hinta BeerNavigatorissa 1,40 € / 0,25 l.

Poperings Hommel Bier 7,5 % pähkinänkuoressa:

  • kantavierreprosentista ei tarkkaa tietoa
  • väri 15,7 EBC
  • katkeroainepitoisuus 40 EBU
  • maltaina ohraa ja vehnää
  • humalointina Brewers Gold ja Challenger
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti