perjantai 7. helmikuuta 2014

96/100: Belle-Vue Kriek

Jackson: Kriek-Lambic

Vuorossa tämä punertavan meripihkanvärinen runsasvaahtoinen belgialainen. Tuoksu oli kirsikkainen ja hieman hiivainen, jopa banaaninen. 

Maussa ei banaanisuuden häivääkään ollut havaittavissa. Sen sijaan maku oli kirsikkainen (yllätys yllätys). Lisäksi maussa oli viinimäistä kirpeyttä. Suutuntuma oli sanoisinko limsamakinen, sillä oluessa oli runsaasti suuria hiilihappokuplia.

Maku oli omaan suuhuni juuri sopivan kirsikkainen. En ole mikään suuri kirsikoiden ystävä. Varsinkaan niiden kakun päälle laitettavien sokeroitujen inhotusten. Tässä kirsikkaisuutta oli hillitysti eikä olut ollut mitenkään makea vaan riittävän (ei liian) kirpeän hapokas.
Jackson kuvailee olutta kirjassaan näin:
"Belle-Vue's Kriek beer is among the sweeter and more commercial, but still has considerable complexity of flavour. It has an oaky, iron-ish note, as well as some blackcurrant-like fruitiness."

Omaan suuhuni ei kyllä olliut ainakaan liian makea. Ei nyt näitä hienoja vivahteita oma makuaistini bongannut, sillä tyydyin vaan fiilistelemään miellyttävää kirsikkaisuutta ja lambiceille tyypillistä viinimäistä kirpeyttä.

Maistui minulle, veikkaan että maistuu myös sinulle vaikket olisikaan oluen suuri ystävä. Onhan tää vähän ns. "tyttöjen-olut", jos nyt tällainen sovinistinen ilmaisu sallitaan. Pidin silti tai ehkä juuri siksi.

Hinta BeerNavigatorissa 1,30 € / 0,30 l

Belle-Vue Kriek 5,1% pähkinänkuoressa

  • kantavierreprosentista ei tarkempaa tietoa
  • väri  47 EBC
  • katkeroainepitoisuus 13 EBU
  • maltaina ohraa
  • humaloinnista ei tarkempaa tietoa
  • hiivasta ei tarkempaa tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti